Følg Bergen lufthavn, Flesland

Flesland passerte 6,2 millioner passasjerer også i 2014

Nyhet   •   jan 19, 2015 10:09 CET

I 2014 flatet veksten i flytrafikken til og fra Bergen lufthavn noe ut sammenliknet med 2013, men endte likevel opp med 6.2 millioner passasjerer.

Det totale passasjertallet for 2014 er 6 216 841 passasjerer. Dette markerer en utflating av den tidligere kraftige veksten i flytrafikken på Flesland. I 2013 ble det satt trafikkrekord på Flesland, og økningen var da på 6,9 prosent sammenliknet med året før. 

Færre til «Syden» og flere til storbyer
- I 2014 reiste omtrent like mange passasjerer til og fra Flesland som i rekord-året 2013, men vi ser en tydelig utflating, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn, Flesland.

-Den største nedgangen var til typiske sol og bad-destinasjoner. Dette henger nok sammen med det fantastiske været vi hadde hele sommeren. Det ser ut som at mange bergensere valgte å droppe sol og varme i utlandet, men tok én eller flere turer til storbyer i Europa i stedet, sier Sverdrup. -Vi ser også en økning til de store hub’ene København, Amsterdam, Stockholm og Oslo, og mange reiser nok videre ut i verden herfra.

Usikkerhet i de oljerelaterte næringene

-Flytrafikken til og fra Flesland er påvirket av oljebransjen i regionen. Lav oljepris, innsparinger, oppsigelser og uro påvirker reisevirksomhet i store deler av industrien i Hordaland. I tillegg ser vi en nedgang i helikoptertrafikken på Flesland, sier Sverdrup.

Amerikanere til Bergen som aldri før

Norwegians nye direkterute til New York har gitt reisemønsteret til og fra Flesland en interkontinental dimensjon. For vår region har ruten også medført en all-time high av innkommende turisme fra USA.