Følg Bergen lufthavn, Flesland

Klar for påskeferie

Nyhet   •   mar 26, 2015 16:39 CET

Beregn god tid

Tiden går fort når man reiser. Ta med i beregningen tid til innsjekking, sending av spesialbagasje, sikkerhetskontroll, en matbit, shopping og gangtid til gate’en.

-En del passasjerer har litt ekstra bagasje i påsken.Skal du i tillegg sende ski eller annen spesialbagasje, kan du spare deg selv for høye skuldre ved å ha litt ekstra tid. -Vi anbefaler å pakke mest mulig i kofferten, sånn at du har lite håndbagasje når du skal gjennom sikkerhetskontrollen, sier kommunikasjonsansvarlig Cathrine F. Framholt.

 

Forbered deg

Du kan bidra til kortere ventetid i sikkerhetskontrollen ved å forberede deg mens du venter på at det skal bli din tur. Ta av deg belte, store smykker og legg ting du har i bukselommen i jakken eller bagasjen din. Alle elektroniske/elektriske gjenstander (laptop, nettbrett, hårføner etc.) som er større enn lommeformat skal legges frem for å gjennomlyses separat.

Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre, og disse beholderne skal ligge i en lukket, gjennomsiktig 1-liters plastpose. Kun en pose per passasjer er tillatt.

–Et annet tips er å pakke de flytende væskene i plastposen hjemme. Så slipper du å lete rundt i håndbagasjen etter gjenstandene som skal i plastposen, når du står i sikkerhetskontrollen, sier Cathrine.

Er du bekymret for påskeegget? Slapp av, det er lov å ha med påskeegg, fylte sjokoladeegg og marsipan gjennom sikkerhetskontrollen.

Her er reglene for bagasje og håndbagasje.

Glade barn gjør reisen bedre

Det kan være lurt å forberede barna, og fortelle på forhånd hva som skal skje på flyplassen. For eksempel kan det være greit å fortelle at leker må undersøkes i sikkerhetskontrollen og at barnet vil få tilbake leken etterpå. Vi har laget en liten tegneserie om dette: Felix i sikkerhetskontrollen.

Bergen lufthavn har stellerom og lekerom for barna. Selv om det er trangt om plassen på Flesland, har vi både bygget litt på og gjort forbedringer for å lage plass og øke antall sitteplasser. Ved lekerommet er det nå åpnet opp et større område slik at de voksne lettere kan holde øye med barn som leker. 

Selv om hovedregelen er at du ikke kan ha med væske om bord, kan du ha med mat og drikke som er nødvendig for reisen i håndbagasjen, for eksempel barnemat og morsmelkerstatning. Ta barnematen ut av håndbagasjen når du går gjennom sikkerhetskontrollen. Det gjøres tilfeldige stikkprøver av innholdet i beholderne i sikkerhetskontrollen.

Les mer om å reise med barn.

Vi hjelper deg gjerne

Vi vet at det kan være litt stressende å reise. Vi vet også at det ofte dukker opp spørsmål underveis. Dersom du lurer på noe på flyplassen, er du velkommen til å Avinor servicesenter i avgangs-/ankomsthallen. Vi hjelper deg gjerne!