Følg Bergen lufthavn, Flesland

Sørg for at gavene kommer med flyet

Nyhet   •   des 15, 2014 10:18 CET

Om trafikken blir omtrent som vi fjor vil omtrent 120. 000 mennesker reise til og fra lufthavnen fra mandag 15. desember til og med julaften. Reglene for bagasje og hva du kan ha med som håndbagasje, er de samme som ellers, men forskjellen er at mange har med seg julegaver på reisen. Kanskje inneholder gavene parfyme eller kremer på over 100 ml, gaveesker med laks, spekemat og kniv eller andre ting som ikke går i håndbagasjen, men fint kan sendes i kofferten.

Vårt råd er å sende gavene som innsjekket bagasje, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn, Flesland.

-Ingenting er tristere enn at barna må legge gavene sine igjen i sikkerhetskontrollen. Kanskje mormor har kjøpt speiderkniven lille Kine har ønsket seg i hele år? Selv om det er en gave, kan man ikke ta den med i håndbagasjen, sier lufthavndirektøren.

Hovedregelen er at du alltid er ansvarlig for hva bagasjen inneholder. Du må forsikre deg om at gaven ikke inneholder noe som ikke er tillatt. Du kan bli bedt om å pakke opp gaver for kontroll av innholdet.

Gaver skal være hemmelige, men et hint må være lov

Julegaver skal være overraskelser. Må du åpne gaven i sikkerhetskontrollen er overraskelsen borte. Den overraskelsen du da får, kan være at gaven må destrueres.

-Sikkerhetskontrollørene er på jobb for de reisende, og skal sørge for en trygg og fin reise hjem til jul. Det er ekstra kjedelig for dem å måtte åpne julegaver eller i verste fall destruere dem. Det er trist for passasjeren og for alle som jobber på flyplassen. Jeg håper folk tenker seg om og gjennomfører julepakkingen på en slik måte at alle får sine gaver til jul, og uten at hemmelighetene er røpet på veien. -Jeg vil ikke oppfordre folk til å sniktitte på julegavene, avslutter Sverdrup, men kanskje du kan spørre den du fikk gaven av om hvordan du bør pakke den for flyturen?