Følg Bergen lufthavn, Flesland

Sommerferiestart på Flesland

Nyhet   •   jun 17, 2016 15:36 CEST

Denne helgen starter sommertrafikken på Bergen lufthavn Flesland, og samtidig utvider vi utlandsområdet på flyplassen. Det vil si at vi gir større plass til passasjerer som skal reise til utlandet med flere gate’er, flere sitteplasser, større venteområde og en ny liten cafe med enkel servering av mat og drikke som også kan tas med på flyet.

Flere utlandsgate’er

Vestlendingene vet at vi har vokst ut av dagens flyterminal, og at vi derfor bygger ny. Vi bygger flittig, og er i rute! Den nye terminalen vil stå klar 17. august neste år.

Inntil det gjør vi alt vi kan for å gjøre reisen så enkel som mulig, selv om det er trangt om plassen. Siste nytt er at vi på lørdager i sommer utvider utland. Mellom kl 14. og 19. er den største andelen passasjerer på vei til utlandet. Derfor tar vi nå i bruk deler av innlandsområdet på lørdager og på den måten får utvidet arealet.

Flere innlandsgater vil bli brukt som utlandsgater og for å være sikre på at passasjerene finner frem vil vi ekstra godt bemannet og sørge for at passasjerene finner frem til de «nye» gate’ene.

65.000 mennesker reiser i helgen

Denne helgen starter sommertrafikken på Bergen lufthavn Flesland. Flyene er fulle og Vestlendingene skal endelig ut på tur. Bare denne første helgen vil mer enn 65.000 ferieklare mennesker reise til og fra Flesland.

Vi vet at denne helgen blir travel, så her kommer noen tips for feriestart.

-Alle ønsker seg en god start på ferien. Så mitt tips er å beregne litt ekstra tid den dagen du skal reise, og forbered deg godt, sier kommunikasjonsansvarlig i Avinor Cathrine Fuglesang Framholt.

Forbered deg godt

Du kan bidra til kortere ventetid i sikkerhetskontrollen ved å forberede deg mens du venter på at det skal bli din tur. Ta av deg belte, store smykker og legg ting du har i bukselommen i jakken eller bagasjen din. Alle elektroniske/elektriske gjenstander (laptop, nettbrett, hårføner etc.) som er større enn lommeformat skal legges frem for å gjennomlyses separat.

Flytende væske skal være i beholdere på 100ml eller mindre, og disse beholderne skal ligge i en lukket, gjennomsiktig 1-liters plastpose. Kun én pose per passasjer er tillatt.

–Et annet tips er å pakke de flytende væskene i plastposen hjemme. Så slipper du å lete rundt i håndbagasjen etter gjenstandene som skal i plastposen, når du står i sikkerhetskontrollen, sier Cathrine F. Framholt. –Ta vare på plastposene når du reiser, så er du alltid klar for neste reise.

Her er reglene for bagasje og håndbagasje.

Glade barn gjør reisen bedre

Det kan være lurt å forberede barna, og fortelle på forhånd hva som skal skje på flyplassen. For eksempel kan det være greit å fortelle at leker må undersøkes i sikkerhetskontrollen og at barnet vil få tilbake leken etterpå. Vi har laget en liten tegneserie om dette: Felix i sikkerhetskontrollen.

Bergen lufthavn har stellerom og lekerom for barna. Selv om det er trangt om plassen på Flesland, har et lite lekerom, og i sommer får vi nok et provisorisk lekerom til. Stelleromfasilitetene er trange, men det finnes to av dem.

Selv om hovedregelen er at du ikke kan ha med væske om bord, kan du ha med mat og drikke som er nødvendig for reisen i håndbagasjen, for eksempel barnemat og morsmelkerstatning. Ta barnematen ut av håndbagasjen når du går gjennom sikkerhetskontrollen. Det gjøres tilfeldige stikkprøver av innholdet i beholderne i sikkerhetskontrollen.

Les mer om å reise med barn.

Sjekk passet ditt

Trenger du pass dit du skal? Sjekk passet ditt i god tid, og bestill time hos ditt lokale passkontor.

Er det krise kan Politiet på lufthavnen utstede nødpass, men det er ikke noe å gamble på da de ikke har kontortid for publikum, og store deler av døgnet er opptatt i passkontroll og andre akutte oppdrag.

Bestill parkering på forhånd

Bestiller du parkering på nettet får du de laveste prisene. Du slipper også å kjøre rundt og lete etter et parkeringsområde med ledig plass, du kan kjøre rett til det området du har bestilt.

Vi hjelper deg gjerne

Dersom du lurer på noe på flyplassen, er du velkommen til å kontakte Avinor servicesenter i avgangs-/ankomsthallen, eller en av oss rundt i terminalen. Vi hjelper deg gjerne!