Følg Bergen lufthavn, Flesland

17. august 2017 åpner den nye flyterminalen på Flesland.

Pressemelding   •   mai 04, 2015 15:01 CEST

Nedtellingen til åpningsdagen for Vestlandets nye hovedflyplass har startet. Den nye flyterminalen vil ha en kapasitet på inntil 10 millioner passasjerer i året. Utbyggingen har en total kostnadsramme på 4,7 milliarder kroner.

  • Jeg har gledet meg til å kunne avsløre åpningsdatoen for den nye flyterminalen. 17.august 2017 blir en viktig dato for Bergen og Vestlandsregionen. Da kan vi ønske velkommen til et moderne og funksjonelt terminalbygg som effektivt kan møte fremtidens behov. Vestlendinger er blant de som reiser mest i Europa, og samtidig er Vestlandets vakre natur hovedgrunnen til at mange besøker Norge. Å medvirke til økt regional og nasjonal konkurransekraft for næringslivet er en viktig del av Avinors samfunnsoppdrag. Vi skal derfor ha tilstrekkelig kapasitet og infrastruktur til å sikre en slik positiv utvikling, sier Aslak Sverdrup, Lufthavndirektør ved Bergen lufthavn, Flesland.

Den nye flyterminalen bygges med en fleksibilitet og en skalerbar form, som skiller seg vesentlig fra dagens terminalbygg. Passasjerene vil oppleve en solid kapasitetsøkning spesielt på innsjekk, sikkerhetskontroll, bagasjehåndtering og servicetilbud. Allerede ved ankomst til flyplassen vil den nye flyterminalen være godt tilrettelagt for en god reiseopplevelse. Avreise og ankomst vil være adskilt med avgang fra øvre plan og ankomst på bakkeplan. Bybanen blir en viktig del av lufthavnens totale kollektivtilbud, og får sin endeholdeplass i underetasjen i terminalbygget. Det vil derfor bli enda enklere og mer forutsigbart å reise kollektivt. Avgangshallen blir oversiktlig og romslig, og det er lagt vekt på gode siktlinjer og universell utforming. Her skal passasjerene enkelt finne egnede steder til å jobbe, spise, handle eller bare slappe av.

  • Også de ansatte på flyplassen ser frem til å ta i bruk det nye bygget. Arealet øker fra 22.000 til totalt 85 000 kvadratmeter. Den nye terminalen fjerner flere begrensninger som vi har i dagens terminal. Dette muliggjør nye ruter til og fra Bergen, som våre kunder har etterspurt lenge. Det gir også plass til nye og mer funksjonelle løsninger i bygget, for eksempel tidlig innsjekk. Vi gleder oss til å kunne bidra til enda bedre punktlighet og service, sier Sverdrup.

I dag er det 835 dager til den nye flyterminalen åpner.
Byggingen er i rute og på budsjett. Hele bygget skal være tett i desember i år. I løpet av 2016 skal alle tekniske installasjoner og innvendige arbeider fullføres. Innen åpningen i august 2017 skal det gjennomføres en omfattende flytte- og idriftsettelsesfase med testing.Følg byggingen og nedtellingen på www.avinor.no/T3

 

Bergen lufthavn, Flesland er det viktigste trafikknutepunktet for Bergensregionen og Vestlandet, og Norges nest største lufthavn. Som hovedflyplass for regionen bringer vi folk og næringsliv sammen. Her settes kursen til og fra destinasjoner verden over.