Følg Bergen lufthavn, Flesland

Avinor ønsker Widerøes nye jetfly velkommen til Bergen

Pressemelding   •   jul 05, 2017 11:57 CEST

Foto: Widerøe

Hjemmebasen til to av Widerøes tre nye regionale jetfly blir Bergen lufthavn, Flesland.

I desember 2016 signerte Widerøe kontrakt med Embraer om levering av tre E190-E2 fly, med opsjon på levering av ytterligere 12 fly. Det første ankommer Norge i mars 2018 og de to neste i de etterfølgende månedene.

I dag meldte Widerøe at de ønsker å etablere den ene av to baser i Bergen, med lokalt Bergen-crew. Dette er gledelig nyheter for Bergen lufthavn og vestlandsregionen som helhet.

-Dette er en stor dag for Vestlandet og vi er svært glade for avgjørelsen om å plassere to av de tre jetflyene i Bergen. Vi vil gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en suksess for Widerøe og er sikker på at dette vil utgjøre en svært positiv ruteutvikling for vestlandsregionen, sier direktør for forretningsutvikling ved Bergen lufthavn, Flesland, Aina Tysse.

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.