Følg Bergen lufthavn, Flesland

Bergen 2017 og Avinor har signert samarbeidsavtale

Pressemelding   •   jun 16, 2017 15:27 CEST

Lufthavndirektør Aslak Sverdrup og President i organisasjonskomitéen Harald Tiedemann Hansen signerte samarbeidsavtalen.

Bergen 2017 og Avinor er nå offisielle partnere og skal samarbeide om aktiviteter og profilering frem mot og under sykkel-VM.

Flyplassen vil være det første møtet med regionen og arrangementet for mange av de tilreisende som kommer til VM. Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er svært glad for å ha Avinor og flyplassen med på laget.


Vil få et godt førsteinntrykk- For oss er det viktig at de besøkende får et godt førsteinntrykk når de kommer til Bergen og mesterskapet. Vi er svært fornøyde med denne avtalen med Avinor. Vi skal være synlig, og de tilreisende skal vite at de ankommer VM-byen når de lander på flyplassen i Bergen, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen

Årets sykkel-VM i Bergen blir det aller største sommeridrettsarrangement noensinne arrangert i Norge. I løpet av ni dager arrangeres 12 øvelser, flere publikumsritt og et omfattende kulturprogram. Mer enn 300 millioner TV-seere vil se på og bortimot 2000 frivillige vil bidra.
Som Vestlandets hovedflyplass har det vært helt naturlig, og har vært Avinors intensjon lenge, at Bergen lufthavn Flesland også bidrar. Nå er avtalen formalisert og signert.

Flyplassen er for mange tilreisende det første møtet med regionen og en viktig kanal for å vise fram Vestlandets rike natur, kultur og næringsliv. Avinor og Sykkel-VM vil jobbe sammen om å promotere dette gigantiske idrettsarrangementet.

Ny flyplass
Lufthavndirektør Aslak Sverdrup forteller at han er stolt over å støtte sykkel-VM. –Dette er det hittil aller største idrettsarrangementet i Norge på sommerstid, og det er helt naturlig at vi med vårt samfunnsoppdrag er med og bidrar. Vi har for lenge siden satt åpningsdatoen for den nye flyterminalen til august, helt bevisst. -Vi åpner nye Flesland 17. august og skal stå klare til å ta imot både syklister og sykler i vår flotte, nye terminal, sier Sverdrup.

-Når sykkel-VM starter har nye Flesland vært åpen i en måned. Etter å ha vokst ut av det forrige terminalbygget for flere år siden, har Vestlendingene fortjent en ny flyterminal. Hva passer vel bedre enn å innvie det nye bygget med å ønske velkommen til tidenes folkefest – sykkel-VM 2017, spør Sverdrup.


For mer informasjon om avtalen kontakt lufthavndirektør Aslak Sverdrup, aslak.sverdrup@avinor.no, 932 31 791

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Bergen lufthavn, Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Med omlag 70 direkteruter til inn- og utland sørger lufthavnen for at reiseglade Vestlendinger reiser ut i verden, og vi bidrar til vekst næringslivet i vår region. Etter mange års plassutfordringer åpner den nye flyterminalen 17. august 2017.