Følg Bergen lufthavn, Flesland

GK skal levere godt inneklima til ny terminal på Flesland

Pressemelding   •   apr 08, 2015 10:45 CEST

Avinor AS har tildelt GK Norge AS oppdraget med å levere luftbehandling og luftkjøling til den 63.000 kvadratmeter store flyterminalen

Bergen lufthavn Flesland har i dag en kapasitet på 6 millioner reisende i året. Den nye flyterminalen bygges nå for inntil 10 millioner passasjerer. Det totale arealet vil bli på ca. 85 000 kvadratmeter.

For å skape et optimalt inneklima for reisende og ansatte ved flyplassen, skal 550.000 m3 med luft behandles av 30 ventilasjonsanlegg, hovedsakelig plassert i tre tekniske rom. GK skal også levere tre større luftinntak med brannporter.

- T3 på Flesland er et stort og prestisjefullt prosjekt for oss i GK, og vi er stolte av å levere god luft og inneklima til reisende og ansatte ved flyplassen, sier regionsdirektør i GK, Harald Damhagen.

GK rykker inn på Vestlandets største byggeprosjekt sensommeren 2015. Terminalen vil ha 6 nye gater, en total kostnadsramme på 4,7 milliarder kroner og skal stå ferdig medio 2017. Byggherre er Avinor AS og Sweco AS har prosjekt- og prosjekteringsledelsen.

Oppdraget utføres samtidig som GK også leverer Luftbehandling og byggautomasjon ved den nye terminalen på Oslo lufthavn, Gardermoen.

 

For ytterligere informasjon:

Simen Wiull
Prosjektleder GK Norge ASsimen.wiull@gk.no
Tlf. 92 83 93 09

www.gk.no

Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.

Bergen lufthavn, Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig.