Følg Bergen lufthavn, Flesland

HENT AS tildelt kontrakt for innvendige arbeider på T3- ny flyterminal på Flesland

Pressemelding   •   mar 04, 2015 12:32 CET

Avinor AS har tildelt HENT AS kontrakten for innvendige arbeider på den nye flyterminalen på Flesland. Anbudsprosessen ble fullført i januar og i forrige uke ble kontrakten til en verdi av 323 MNOK signert.

Entreprisen for innvendige arbeider inneholder alle innvendige bygningsmessige arbeider, inklusive innredning og utrustning. Det er lagt vekt på bruk av materialer som er slitesterke og vil fremstå med god kvalitet over tid. Den nye terminalen vil få et bruttoareal på 63 000 m2 og vil kjennetegnes av store takflater som spenner over ny avgangs- og ankomsthall, store glassfasader, og lyse store gulvflater i kontrast til de mørkegrå stålkonstruksjonene.

HENT er svært tilfreds med at Avinor nok en gang har valgt HENT som sin samarbeidspartner for et større oppdrag knyttet til utvidelse og nybygg av flyplassterminal. Vi ser fram til å gjennomføre dette i tett samarbeide med byggherre og andre aktører involvert i utbyggingen av Bergen Lufthavn, Flesland, sier administrerende direktør Jan Jahren.

Selskapet har levert en rekke store byggeprosjekter til både offentlige og private utbyggere over hele landet, og bygger for tiden Åsane Næringspark og Media City Bergen. De innvendige arbeidene i den nye terminalen på Bergen lufthavn, Flesland starter allerede i april I år.

Avinor AS bygger ny flyterminal på Bergen lufthavn, Flesland. Denne skal stå ferdig medio 2017 og vil sammen med dagens terminal ha en kapasitet på inntil 10 millioner passasjerer i året. Totalt areal blir ca. 85 000 m². Den nye terminalen blir et moderne, funksjonelt og fleksibelt bygg og vil bidra til en betydelig forbedret reiseopplevelse. Dagens terminal oppgraderes og tilpasses sin nye rolle.