Følg Bergen lufthavn, Flesland

Hordaland fylkeskommune og Avinor AS signerte bybaneavtale

Pressemelding   •   des 16, 2014 11:48 CET

-Det er gledelig at Fylkeskommunen og Avinor er enige om kostnadsgrensesnittet og byggeprosessen videre i denne felles utbyggingen av Bybanens trasé på Bergen lufthavn, Flesland. Når to så store og viktige samferdselsprosjekter samordnes på en så rasjonell måte, blir det også gevinster for hele Vestlandsregionen,  sa Dag Falk-Petersen.

Avtalen erstatter intensjonsavtalen som ble inngått 31. januar 2012. Bybanen Utbygging og Avinor har siden gjennomført detaljprosjektering og en rekke kostnadsavklaringer. Hovedprinsippet i avtalen er at ingen skal finansiere hverandres anlegg. Bybanen Utbygging skal med andre ord kun bygge bybane mens Avinor bygger ny flyterminal.   Kontrakten forventes å ha en verdi på over 100 millioner kroner. Mye er bygget allerede og det er løpende kostnader som skal fordeles etter hvert som entreprisene inngås.

-Jeg er veldig glad for at vi har kommet nok et skritt videre mot å reise kollektivt og miljøvennlig til og fra flyplassen, sa Tom-Christer Nilsen på signeringsmøtet.

Enklere tilkomst og miljøgevinst
Med bybanens endestasjon i underetasjen av det nye terminalbygget i 2017 blir det enkelt og forutsigbart å reise kollektivt til flyplassen. Avinor regner dette som en viktig forutsetning for å øke kollektivandelen blant reisende til 40 % innen 2020. 

For kommentarer til meldingen kontakt:

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør Bergen lufthavn, Flesland

e-post aslak.sverdrup@avinor.no,  telefon   932 31 791

Bergen lufthavn, Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Bergen lufthavn er en av 46 norske lufthavner som er eid og driftet av Avinor.