Følg Bergen lufthavn, Flesland

Ny direkterute fra Bergen til Glasgow fra neste sommer

Pressemelding   •   des 23, 2016 13:23 CET

Den nye ruten mellom Bergen og Glasgow starter 30. mai, og har to ukentlige avganger.

Sommeren 2017 bringer nye muligheter for å knytte kontakt mellom Vestlandet og Skottland. I mai åpner Flybe ny direkterute mellom Bergen og Glasgow med to ukentlige flyvninger. I tillegg vil Flybe gjøre det mye enklere for Vestlendingen å komme til Edinburgh – med kun korte mellomlandinger på Orknøyene og Shetland.

– Vestlandet og Skottland er historisk og kulturelt svært nære. Denne nye ruten knytter områdene enda sterkere sammen og er et viktig tillegg til rutenettet til og fra Flesland, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

- Glasgow er en uformell storby med flott beliggenhet og nærhet til The Highlands. Skottene sier selv at Edinburgh er kjent for sin skjønnhet, mens Glasgow er kjent for sin vennlighet og sjarm.

- Dette er en spennende utvidelse av et allerede sterkt direkterutetilbud. Over 60 destinasjoner kan nå nåes direkte fra Bergen. Vi ser at terminalutvidelsene nå gir mulighet til å gjøre verden enda mer tilgjengelig, da dette er en av flere nye ruter som kommer i 2017, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Ruten skal opereres av britiske Flybe. Om den nye ruten sier selskapet: «Vi er veldig fornøyde med å koble Bergen og Glasgow direkte for første gang noensinne, og håper bergensere vil benytte muligheten til å oppleve Skottlands største by.» Flybe er et stort britisk flyselskap som har 180 ruter mellom 55 europeiske flyplasser.

Ruten mellom Bergen og Glasgow har oppstart 30. mai, og har avgang tirsdager og lørdager frem til 29. august.

Billetter bestilles på http://www.flybe.com  

Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. 

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Dagens terminal på Flesland ble opprinnelig bygget for 2,8 millioner passasjerer. I dag flyr 6 millioner til og fra flyplassen i løpet av et år og det har vært trangt lenge. Nå er den nye terminalen snart ferdig og klar til åpning 17.august. Da kan 7,5 millioner passasjerer tas imot, i tillegg kan terminalen utvides videre etter behov.