Følg Bergen lufthavn, Flesland

Ny direkterute til Budapest fra Bergen lufthavn Flesland

Pressemelding   •   sep 16, 2016 14:00 CEST

Wizz Air utvider rutenettet sitt med en ny rute til Budapest. Fra 10. april 2017 kan du fly direkte mellom Bergen og Budapest.

-Budapest er en fantastisk by og med sitt rike kulturliv er denne byen ideell for en langhelg eller opplevelsestur fra Bergen. Vi tror at Budapest kommer til å bli et minst like populært reisemål fra Bergen som Praha har vært de seneste årene, og vi ser frem til rutestart til våren, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

-Nå er det under ett år til vi åpner den nye terminalen på Flesland. Jeg har sagt før at Vestlendingene fortjener dette; et funksjonelt bygg uten kapasitetsbegrensninger, et vakker arkitektonisk bygg, med smarte løsninger som vil gi dem en god reiseopplevelse. Det er også helt naturlig at Vestlandets hovedflyplass har gode forbindelser til Europa. Vi får økt kapasiteten betydelig med den nye terminalen og denne ruten er den første nyheten vi har å tilby bergenserne, forteller Sverdrup.

Også reiselivet i byen er begeistret over nyheten. -Det er positivt at en aktør som Wizz Air nå utvider sitt rutenett til og fra Øst-Europa, sier reiselivsdirektør Ole Warberg. Vi har sett en positivt vekst fra andre regioner selskapet flyr fra, og det er godt kjent at nye flyruter også skaper ny trafikk. Så at Ungarn nå også kan bli et mer interessant marked for oss, er gledelig, kommenterer Warberg

Wizz Air flyr allerede til Gdansk, Vilnius, Katowice, Riga, Warszawa, Szczecin fra Bergen.

Ruten til Budapest har oppstart 10.april 2017, og Wizz Air vil fly mandager og fredager. Flybilletter er allerede i salg.

Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.