Følg Bergen lufthavn, Flesland

​Presseinvitasjon: Bli med på å lyssette kunstverket Bergen?

Pressemelding   •   aug 11, 2017 12:57 CEST

Vi lyser opp Bergen?

Torsdag 15. august. Pressen inviteres til å delta på åpningen.

Vinnerforslaget i Avinors konkurranse om kunstverk til den nye terminalen på Flesland er ferdig montert og nå setter vi på lyset i de fem meter høye bokstaver som former ordet Bergen?

Montert i fjellskjæringen vis à vis den nye terminalen er kunstverket allerede et landemerke.

Arrangementet foregår på øvre kjørebro og avgangsnivået til den nye flyterminalen. Det blir adgang direkte fra Bybaneholdeplassen.

Publikum er også invitert til å delta, det kreves ikke adgangskort for å komme til området.

Program:
• Om verket, kunstneren og produksjonen
• Gunnar Staalesen leser nyskrevet tekst til verket
• Musikkinnslag v/ Direksjonsmusikken
• Introduksjon av kunstneren Ragnar Kjartansson
• Verket lyssettes av ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen
• «Nystemten» («Udsigter fra Ulriken») v/ Direksjonsmusikken

Sted: På den nye terminalen på Bergen lufthavn, Flesland.

Tid: Tirsdag 15. august kl. 22.00

Påmelding: På mail til

cathrine.framholt@avinor.no , telefon 97 62 21 41

Bergen? er et stykke kunst som setter opplevelsen av å være på reise i et humoristisk og tankevekkende perspektiv. Men mest av alt er det et storslagent stykke kunst som feirer tilværelsen og opplevelse av å være til stede i eget liv.

Ragnar Kjartansson er den islandske kunstneren som med sin sjarm og skjeve blikk på verden har erobret de store kunstscenene og fått internasjonal kritikere til å ta fram superlativene. Med dette setter han også Bergen på verdens kunstkart.

Jury for konkurransen: Aslak Sverdrup, Airport Director, Aina Tysse, Head of business development, Christel Øen, Head of communication, T3, Eskild Andersen, Architect at Nordic, Annette Kierulf, Billedkunstner, Arne Skaug Olsen, Billedkunstner. Prosjektledelse: Anne Beate Hovind. Ruth Hege Halstensen og Yngvild Færøy

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Bergen lufthavn, Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Med omlag 70 direkteruter til inn- og utland sørger lufthavnen for at reiseglade Vestlendinger reiser ut i verden, og vi bidrar til vekst næringslivet i vår region. Etter mange års plassutfordringer åpner den nye flyterminalen 17. august 2017.