Følg Bergen lufthavn, Flesland

Presseinvitasjon: Statsministeren avduker statue av Per Hysing-Dahl på Flesland

Pressemelding   •   aug 18, 2017 13:50 CEST

Lørdag 26. august kl. 14.00 vil statsminister Erna Solberg avsløre statue til minne om krigsflyverne under andre verdenskrig.


Tidspunkt:

Lørdag 26. august 2017, kl 14.00 (møt gjerne noe før, arrangementet starter presis)


Sted:

På Bergen lufthavn, Flesland i avreisehallen, før innsjekk. Benytt midtre eller søndre inngang. Kadetter fra krigsskolen vil vise vei.


Utdrag fra programmet:

Teatersjef Agnethe Haaland leser dikt

Koret Navy Vocalis med solist Marianne Juvik Sæbø

Statsminister Erna Solberg avduker minnesmerket

Det kommer ca 100 inviterte gjester blant dem ordføreren i Bergen, politikere og representanter for Forsvaret.


Spørsmål og påmelding til Christel Øen: 926 48 164, christel.oen@avinor.no

Per Hysing-Dahl er et kraftfullt symbol for alle de fra Norge som kjempet i luftkrigen over Europa. Som han selv sa: «Man må stå for noe ellers faller man for alt!»

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Vedlagte filer

Word-dokument