Følg Bergen lufthavn, Flesland

SWISS starter opp i Bergen

Pressemelding   •   nov 16, 2016 16:02 CET

-Det er svært gledelig for hele Bergensregionen at Lufthansagruppen nå er tilbake på Flesland med SWISS - som er Sveits` største flyselskap. Denne nye ruten er et viktig tillegg til rutenettet til og fra Flesland, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup. -Zurich er en idyllisk by omgitt av storslått natur, og er et fantastisk utgangspunkt for opplevelsesferier, sommer som vinter, fortsetter lufthavndirektøren. -For næringslivet i regionen vil denne ruten også gi muligheter ved at den åpner for enklere forbindelser på langreiser østover, i og med at SWISS som også er et Star Alliance selskap og har gode forbindelser videre til blant annet Singapore, Bangkok, Hongkong og Tokyo.

-I august neste år åpner den nye terminalen på Flesland. Vi får økt kapasiteten betydelig med den nye terminalen og det er gledelig at vi nå kan ønske et nytt flyselskap velkommen til den nye terminalen, forteller Sverdrup.

For reiselivet i Bergen er nyheten også svært velkommen. – Vi har savnet Lufthansa her i Bergen, og denne nye satsningen fra SWISS vil gjenopprette en del forbindelser mellom Bergen og Sentral Europa som er viktige for oss. Med nettverket til SWISS - vil både tyske, sveitsiske og østeriske turister kunne nyte godt av denne nye ruten, kommenterer Reiselivsdirektør Ole Warberg.

SWISS flyr allerede fra Oslo lufthavn, og Bergen vil bli deres andre satsing i Norge. Ruten til Zurich har oppstart lørdag 27.mai 2017, og SWISS vil fly onsdager og lørdager frem til 30. august.

Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.